Beachvolleybal

Nederland is een land dat graag volleybalt. Met een kleine 150.000 leden is de zaalsport toch aardig populair te noemen. Zeker als we kijken naar de prestaties en het niveau van het Nederlandse volleybal kunnen we daar toch aardig trots op zijn. Die lijn trekt zich ook door in het beachvolleybal waar steeds meer volleyballers op hoog niveau en daarmee internationaal niveau presteren.

Wat is beachvolleybal?

Beachvolleybal is een variant van het zaalvolleybal en is ook onder Nederlanders een populaire sport. Ondanks de voor de handliggende afwezigheid van ideale klimaat. Beachvolleybal wordt op een ondergrond van zand gespeeld. Een belangrijk verschil met zaalvolleybal is dat er met minder spelers wordt gespeeld. Op internationaal niveau speelt men twee tegen twee en op lager niveau is het vaak drie tegen drie of vier tegen vier.

In 1996 werd beachvolleybal officieel een Olympische sport en sinds 1997 wordt er om de twee jaar ook een wereldkampioenschap georganiseerd door de FIVB.

Beachvolleybal is een uiterst snel groeiende sport in Nederland. Dit komt onder andere door flinke inzet van de Nederlandse volleybalbond, NeVoBo, maar ook door organisaties als The Beach die voor een indoor strand zorgen verspreid over drie hallen met acht vloer-verwarmde speelvelden.

Grote namen

Zoals dat met iedere sport gaat zijn er altijd uitblinkers te noemen. Bij de mannen kunnen we Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen, Emiel Boersma, Daan Spijkers, Reinder Nummerdor en Richard Schuil noemen. Bij de vrouwen kunnen we Madelein Mepplink, Sophie van Gestel, Jantine van der Vlist, Marloes Wesselink, Sanne Keizer en Marleen van Iersel noemen.

Bovenstaande namen tillen aardig wat gewicht in de beachvolleybal community en wie weet kunnen ze op het WK van 2015 een mooi resultaat neerzetten.

Andere varianten

Naast beachvolleybal kent de sport ook zitvolleybal, zaalvolleybal en minivolleybal. Allemaal hebben ze hun eigen charmes en niveaus, maar ze zijn allemaal erg leuk om te doen. Wij spreken uit ervaring!