Champions League seizoen dames

Afgelopen week is de Champions League van het volleybal voor de vrouwen begonnen, hier spelen ook Nederlandse dames in mee. Sterker nog Nederlandse internationals. Echter spelen ze alle vijf bij een andere club, dit kan dus een mooie strijd worden.

Volleyball

Zo doen de dames Lonneke Sloetjes(Vakifbank), Myrthe Schoot(Dresdner SC), Robin de Kruijf(Congeliano), Maret Balkestein-Grothues(Fenerbache) en Yvon Beliën(Modena) mee. Sloetjes en Schoot zitten zelfs in dezelfde poule en dit kan daarom een leuke en spannende wedstrijd worden.

De voormalig kampioen Casalmaggiore kan haar titel niet verdedigen doordat zij zich niet plaatste, ze verloren namelijk in de kwartfinale in Italië. Wie er dit jaar kampioen gaat worden? Dan kijken we vooral naar de Turkse en Russische ploegen, want zij zijn sterk dit jaar en door het uitvallen van Casalmaggiore is de concurrentie minder dan eerdere jaren.

De opzet van het toernooi is dit jaar iets anders zo zijn er geen play-offs 12 meer, met slechts zestien teams gaat het direct naar play-offs 6 en wordt er een Final Four gespeeld. Zo gaan er dus maar 7 ploegen de poulefase door .

De poule des doods lijkt poule D te worden, met de winnaar van 2015 Ekaterinenburg en het Dresdner SC van Myrthe Schoot. Ook zitten daar de Turkse rivalen Vakifbank en Eczacibasi, er wordt hier dan ook verwacht dat hier in ieder geval één goede tweede bij zit.

Denk jij een voorspelling te doen van de winnaars in dit toernooi, dan kun je hier live wedden op de wedstrijden.

 

Poule A Poule B
Chemik Police (POL) Dinamo Moskou (RUS)
Modena (ITA) CS Volei Alba Blaj (ROE)
Conegliano (ITA) Dinamo Krasnodar (RUS)
Telekom Bakoe (AZE) Volero Z眉rich (ZWI)
Poule C Poule D
Azerrail Bakoe (AZE) VakifBank Istanboel (TUR)
Tauron MKS Dabrowa Gornicza (POL) Uralochka-NTMK Ekaterinenburg (RUS)
St.-Rapha毛l (FRA) Dresdner SC (DUI)
Fenerbahce (TUR) Eczacibasi (TUR)