De juiste sportkleding

Als je een sport beoefent, hoort hier eigenlijk altijd wel een bepaalde soort outfit bij. Soms omdat dit gewoon leuk is, soms omdat het handig is en soms ook omdat het de veiligheid waarborgt. Maar ook is het leuk om een outfit te kopen waarbij je laat zien dat jij je favoriete team support! Je kunt zelfs shirts laten drukken met je naam er op.

Volleybal kleding

Uiteraard beginnen we bij de kleding die hoort bij Volleybal. Er is geen specifieke soort kleding die je moet dragen (tenzij je een wedstrijd speelt, maar dan krijg je waarschijnlijk een shirt van je team). Het belangrijkste is dat de kleding die je aan hebt waarin je soepel kunt bewegen. Ook is het aan te raden om kleding te dragen die optimaal vocht opneemt, zodat je niet in een nat bezweet shirt hoeft te spelen. Ook bij de broek is het belangrijk dat je er makkelijk in kan bewegen. Vaak wordt een korte broek geprefereerd
Bij beachvolleybal wordt in het algemeen een sportbikini gedragen, maar tegenwoordig wordt daar meer een eigen keus gegeven en is het voor sommige landen fijner om een boerkini te dragen. Dit contrast is goed terug te zien in de laatste olympische spelen, waar dit werd toegestaan.

Extra accessoires

Omdat je bij volleybal nog wel eens een sliding moet maken om een bal op te vangen, zijn kniebeschermers zeker een goede toevoeging aan je outfit. Door het schokabsorberende materiaal dat in de beschermers zit, verminder je risico op blessures. Zorg dat je beschermers een goede pasvorm hebben. Je moet er in kunnen springen, zonder dat ze afzakken, maar ze moeten ook weer niet knellen. Een tip is om kniebeschermers te kopen die open zijn bij de knieholte om de beweging van je knieholte vrij te houden. Voor onderhoud is het verstandig om je kniebeschermers regelmatig te wassen.
Naast je knieƫn, worden ook je polsen behoorlijk belast tijdens het spel. Ook een polsbeschermer is daarom aan te raden. Hiermee zorg je dat je pols niet zomaar dubbelklapt, door een versteviging en ga je blessures tegen.
En heb je zwakke enkels? Dan zijn er ook enkelbanden om aan te schaffen voor extra versteviging.

De schoenen

Als laatste heb je nog de schoenen. Spelen op blote voeten is namelijk niet helemaal lekker als je met een grote groep door de zaal rent (bij beachvolleybal is dit weer anders). De schoenen moeten stevig zitten, omdat je er snelle bewegingen mee moet maken. Omdat je in een zaal speelt, zijn er geen noppen nodig. Wel kan er een schoen gekocht worden met extra grip.