Sponsor mogelijkheden bij sportvereniging

Of je nou een beginnende sportvereniging bent, of een die al langer bestaat; sponsors zijn nodig om meer mogelijkheden te creëren. De manier van sponsoren kan op verschillende manieren.

Kleding

Een van de eerste dingen waar aan gedacht wordt is de kleding. Elke sport heeft zijn eigen soort kleding nodig. Als je een partij hebt gevonden die deze wil sponsoren zal hij waarschijnlijk in retour zijn logo op de outfit willen zien. Door dit af te stemmen met de drukker kunnen zo shirts, broekjes of schoenen gedrukt worden. Op deze manier heb je de kleding die je nodig hebt, maar dan wel voor een mooie deal! En zo’n logo maakt het verschil verder ook niet. Ook aan accessoires rondom kleding kan worden gedacht. Misschien zweetbandjes, of bedrukte siliconen polsbandjes in de kleur van de club?

Voedsel

Zit je bij een vereniging die een evenement of wedstrijd organiseert? Dan moet er in de meeste gevallen ook worden gedacht aan het eten dat te verkrijgen is. Gaat het om een voetbalclub? Dan kan best aan de lokale snackbar gevraagd worden of hij het eten wil voorzien. In ruil kan hij zijn stent neerzetten met groot zijn logo erop. Uiteraard moet wel worden afgestemd met de vereniging wat voor eten er geserveerd kan worden. Als de vereniging om gezondheid draait, zijn patat en een kroket misschien niet de beste optie.

Artikelen

Bij sommige sporten zijn aparte sportartikelen nodig. Denk aan een bal, een sticks of rackets. Maar ook aan sportassen, bidons of winterkleding zoals mutsen en handschoenen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan gesponsord worden.

Hoe pak je het aan?

Als je een sponsorverzoek indient, is het belangrijk dat je goed in kaart hebt wat je precies wilt en wat je met de bijdrage gaat doen. Als iemand jou om geld zou vragen, wil je ook weten wat ermee gaat gebeuren. Leg uit wat de wederdienst is en wat er voor de sponsor voor voordelen aan zitten als hij je uit de brand helpt. Leg dus de nadruk op wat jij voor de sponsor kan betekenen en niet andersom. Begin met zoeken in je eigen netwerk of dorp. Misschien zijn er wel ouders van leden die een winkel hebben waarmee ze gezien willen worden. Als het in de buurt niet lukt om iemand te vinden, zijn er gelukkig online lijsten te vinden van sponsorbedrijven die vaker sportverenigingen helpen. Of probeer social media!